Element

Element lucht

Op deze pagina vind je een korte beschrijving van de vier elementen.

Elementen en korte beschrijving:

Element: Aarde
Aarde is het element van het Noorden.  Aarde is iets wat je kunt vastpakken, je kunt er op lopen en dingen in laten groeien.  Aarde is sterk en betrouwbaar maar ook vast van vorm en passief.

Aardemensen zijn harmonieus, rustig en betrouwbaar en houden van veiligheid en zekerheid maar zijn ook zeer degelijk, verantwoord en voorspelbaar. Daarnaast zijn ze erg  serieus, nuchter  en moet alles praktisch, concreet en tastbaar zijn.

Element: Lucht
Lucht is het element van het Oosten. Lucht kun je niet zien maar het is toch overal om ons heen. Lucht is altijd in beweging en je kunt het voelen als je ademt. Toch kun je het niet vastpakken maar je voelt wel de wind in je haren als het waait.

Luchtmensen denken eerst voor dat ze iets doen. Ze pakken dingen planmatig, systematisch en gestructureerd aan. Mensen  met veel lucht houden van orde, duidelijkheid, theorie en overzicht. Ze zijn rationeel,  nuchter, zakelijk, communicatief, grondig, effectief, efficiënt, en doelgericht.

Element: Vuur
Vuur is het element van het Zuiden. Vuur is passie, warmte en is in staat om iets van vorm te veranderen waardoor energie ontstaat , maar als je niet oplet en er op een goede manier mee omgaat kun je je er ook aan branden.

Vuurmensen  hebben een passievol bestaan, ze zijn erg spontaan en optimistisch ingesteld. Daarnaast zijn ze erg ondernemend en zitten boordevol met energie. Ze zijn ambitieus, competitief en dynamisch. Ze houden van avontuur, afwisseling en verandering. Ze hebben veel zelfvertrouwen en zijn niet bang en nemen dan ook graag risico’s.

Element: Water
Water is het element van het Westen. Water stroomt en is vloeibaar en is een symbool voor onze emoties en gevoelens. Water kan zo subtiel zijn als een drupje maar ook enorm al een oceaan. Ook de emotie van water is er één van uitersten van een kabbelend beekje tot een enorme vloedgolf.

Watermensen zijn gericht op het innerlijk, op het gevoelsleven en zijn dan ook erg gevoelig en emotioneel. Ze zijn er eigenlijk steeds op uit om niet te kwetsen en niet gekwetst te worden. Maar ze zijn ook sociaal, liefdevol, oprecht, betrokken, zorgzaam, empathisch en loyaal.

Wil je weten welk element bij jouw geboortedatum hoort. Dat antwoord vind je in de onderstaande producten.

Geboorteportret voorbeeld

gratis e-course:
“Maak in 3 stappen jouw geboorteportret op basis van jouw geboortedatum”

blauwdruk-van-je-ziel-online-programma-3d-box

Online programma “blauwdruk van je ziel”
Leer in 10 weken jouw kwaliteiten en eigenschappen kennen voor een zinvol en bewust leven vol liefde, zonder moeten