Energetisch vuurwerk

energetisch-vuurwerk

Hoeveel vuurwerk heb jij het afgelopen jaar gezien?
Dan bedoel ik niet het vuurwerk waarmee we gewoonte getrouw op 1 januari 0.00 uur het nieuwe jaar inluiden.

Nee, ik doel op het vuurwerk dat zich het afgelopen jaar heeft afgespeeld in de energetische energie. Want het was me het jaartje wel:
* twee blauwe manen
* een bloedmaan
* Mercurius retrograde
* veel poortdagen
* twee keer een 11-11-11 poort
Al met al genoeg om nog eens even op terug te kijken.

Volle maan

bloed-maan

In januari en maart was er sprake van twee volle manen in 1 maand.
De tweede volle maan in dezelfde maand wordt een blauwe maan genoemd.
Ook was er op 27 juli een maansverduistering waardoor er een volle bloedmaan aan de hemel te zien was. Deze maan was om 22.22 uur volledig en kondigde een tijd van verandering en spirituele groei aan.

De energie van de maan kan op allerlei gebied van je leven van invloed zijn. De invloed is vaak afhankelijk van de stand van de maan ten opzichte van de andere planeten. Zo kan het zijn dat je er de ene keer energie van krijgt en een volgende keer veel twijfel of onzekerheid voelt.

Mercurius retrogarde

Net zo als de aarde draaien ook de andere planeten om de zon. Zo ook Mercurius die heel snel om de zon draait. Drie keer per jaar vertraagt deze planeet enorm. Mercurius is de planeet van de communicatie, handel en verkeer en op deze gebieden heeft de retrograde dan ook invloed. Zo kan het zijn dat er sprake is van misverstanden, maar ook problemen met technologie en het verkeer op de weg komen dan voor. Al met al een periode om alert te zijn op eventuele problemen.

Poortdagen

Poortdagen zijn kruispunten van tijdgolven waarop de energetische energie makkelijker waar te nemen is. Dit zijn dus bij uitstek dagen om je spiritualiteit verder te ontwikkelen.  Wel is het een intense energie die er ook maar zo voor kan zorgen dat je op die dagen meer lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn en vermoeidheid ervaart als anders. Dit komt omdat je lichaam moet wennen aan de nieuwe trillingsfrequentie van de energie.

11-11 poort

Dit jaar waren er twee bijzondere poortdagen in november. 11 november en 29 november zijn beide 11-11-11 dagen. (2+0+1+8 = 11 en 2+9 ook).
Dit zijn dagen waarin er een nieuwe fase in het menselijk bewustzijn ingaat, niet alleen voor jou op persoonlijk niveau maar ook voor de mensheid als geheel. Het ego wordt steeds minder belangrijk en je staat steeds meer open voor de blauwdruk van je ziel en de reden waarom jij hier op aarde gekomen bent.

Misschien heb jij al deze vibraties in de energie niet opgemerkt. Dat is helemaal niet erg. Door je hier op dit moment van bewust te worden gaat jouw spiritualiteit al groeien en door je er in te verdiepen en er voor open te stellen zal je merken dat je hierin heel snel grote stappen kan zetten.

Chinese jaar

Het nieuwe jaar biedt je weer nieuwe kansen en ook dan is er weer sprake van verschillende invloeden op de energetische energie.
2019 is het jaar van het varken (ook wel zwijn) volgens de Chinese dierenriem, en gaat in op 5 februari.

Een jaar waarin wij als mensen gebruik mogen maken van ons gezonde verstand, loyaal mogen zijn aan onze dierbaren en goedaardig voor de mensheid. Een jaar waarin we geluk mogen vinden op het moment dat we het echt nodig hebben.

Maar ook een jaar waarin we op moeten passen niet naïef of te goed gelovig te zijn. Er is eind 2018 een nieuwe fase in het menselijk bewustzijn in gegaan maar dat betekent niet dat alle problemen zijn verdwenen.

Ook in 2019 is er nog genoeg werk aan de winkel maar ook ruimte om te genieten van elkaar en van onze aarde..

2019

Laten we allemaal onze bijdrage leveren aan hetgeen afgelopen jaar in gang is gezet, de groei van ons ieder als individu maar ook zeker de groei van de mensheid als geheel. Doe je mee?

Ik wens je een hele fijne jaarwisseling en een sprankelend begin van het nieuwe jaar. Ook in het nieuwe jaar wil ik je inspireren en kennis laten maken met de mooie kanten van jouw spiritualiteit.

Een liefdevolle groet,

Mariska

2019

P.S: om je te helpen met de energetische energie van die dag te werken plaats ik dagelijks op facebook en instagram een dagportret.

Wil jij weten welke energie er verscholen ligt in het moment van jouw geboorte volg dan nu de gratis e-course “maak in 3 stappen jouw geboorteportret”. Aanmelden kan hier.